Facebook

пʼятницю, 25 травня 2018 р.

Sihost.exe "Unknown Hard Error" po aktualizacji systemu Windows

Мав кілька днів тому проблему після актуалізації (поновлення) Windows 10. Симптоми такі, що актуалізація "криво стала". Є підозра на антивірус Avast та його актуалізацію: якщо зактуалізувати Avast перед Windows, то можна(!) не мати проблеми з Windows.

Симптоми. Одразу після перезавантаження, отримуємо вікно в мові системи більш-менш, подібне до:


Опісля натискання "вирішення проблем":


Якщо вдасться увійти до системи, використовуючи опцію із завантаженням встановленої системи (н рисунку це Startup Repair), то вікно матиме вигляд:


У мене була проблема з реєстром або драйверами. А, може, і з тим, і з іншим. На панелі завдань мережа та звук біли відображені з червоним хрестиком, кнопка Windows не працювала. Тому, якщо зомусь потрібне вікно консолі, то НЕ ТРЕБА натискати на кнопку Ок в вікні повідомлення з останного рисунку, а натиснути хрестик або Esc. Тоді швиденько натискати Win+R і списати cmd й натиснути Enter. Це вікно у мене з'являлось кілька разів, то після якого вдалося це зробити, не пам'ятаю.

Коротко, що робити. Трепа поновити систему, або встановити її спочатку. Перший варіант менш болючіший. Я ним пішов і єдине, що повинен був додатково активувати MS Office. І все.

Отож, потрібна флешка мінімум на 8 Гб, або DVD. Я обрав флеш. Записуємо інсталяцію звідси, підпункт "Using the tool to create installation media (USB flash drive, DVD, or ISO file) to install Windows 10 on a different PC (click to show more or less information)". Тоді, треба з флешки запустити Setup.exe і дочекатись завершення. Звісно, аби все це зробити, потрібно мати інший робочий комп'ютер з доступом до інтернету. Або вже мати подібну інсталяцію. Я вже маю.:)

Можна ж скористатися з опції Use a device з першого рисунку.

У будь-якому випадку, треба пробувати різні варіанти. Може, хтось відновить із останнього вдалого завантаження. Або поправити командою sfc /scannow з консолі. У моєиу випадку не допомогло. Про різні способи можна почитати тут.

Отож, успіхів у відновленні системи.

Немає коментарів:

Дописати коментар